Pagini

Industria de pokerului online mondial, la pamant.Afla cine-i geniul si de ce s-a razbunat

Internetul inca se lupta sa isi revina dupa ce un tanar a pus pe butuci trei site-uri din SUA, extrem de populare, pe care se juca poker. Fondatorii acestora au fost arestati de FBI, cu ajutorul acestui australian, considerat un geniu in afaceri.

Pokerul de pe internet a primit o lovitura serioasa in Statele Unite, dupa actiunea FBI din "vinerea neagra", cand 11 membri cu functii de conducere ai unor site-uri, directori si co-fondatori, au fost arestati de autoritatile federale, potrivit cotidianului Courier Mail.

De asemenea, federalii americani au inghetat aproximativ 76 de conturi bancare din 14 tari, care aveau legaturi cu persoanele arestate. Nu in ultimul rand, FBI a a inchis cinci site-uri care erau folosite de trei companii pentru a gazdui jocurile de poker.

Nu se spune care este cifra exacta cu care au fost pagubite autoritatile americane, insa presa afirma ca marile companii de poker au pacalit bancile din SUA cu "miliarde" de dolari. Jurnalistii de la Sydney Morning Herald sustin ca autoritatile incearca sa recupereze de la aceste companii suma de 3 miliarde de dolari. Ce inseamna aceasta suma in Romania? Spre comparatie, bugetul ministerului culturii pe 2011 este de 254 de milioane de dolari, in timp ce bugetul ministerului sanatatii este de 1miliard 500 de milioane de dolari.

Toata aceasta actiune se presupune ca a fost coordonata de un magnat australian al afacerilor online.

In prezent, industria online de poker din Australia incearca sa-si convinga publicul ca nu exista niciun risc daca isi vor juca banii pe internet. Este vorba de site-urile PokerStars, Full Tilt Poker si Absolute Poker, ai caror sefi au ajuns dupa gratii, cu ajutorul FBI, fiind acuzati de spalare de bani.

Din acest motiv, jucatorii americani de pe internet se tem ca pokerul va disparea din mediul online al SUA, mai ales ca pariurile sunt interzise inca din 2006. Solutia unor companii precum PokerStars a fost sa se mute pe un nou domeniu, pokerstars.eu si sa scape de bratul lung al legii din SUA.

Si, pentru toate acestea, este de vina un singur om.

De unde a pornit toata povestea

Australianul Daniel Tzvetkoff este descris ca un baiat-minune, un geniu, care la 13 ani si-a facut prima afacere. In 2008, el "valora" aproximativ 80 de milioane de dolari.

Tzvetkoff a creat schemele de plata de pe site-urile Full Tilt Poker si Poker Stars. Castigul lui era de aproape 150.000 de dolari pe zi, insa a devenit lacom si a inceput sa fure din banii companiilor de poker de pe internet.

A fost dat in judecata, fiind acuzat ca a furat peste 100 de milioane de dolari de la ceilalti co-proprietari ai site-urilor. Tzvetkoff a fost arestat in Las Vegas, in aprilie 2010, fiind acuzat de spalare de bani in cazul unei sume de 540 de milioane de dolari, frauda si frauda pe internet. Pedeapsa pe care risca sa o primeasca: 75 de ani in inchisoare.

Pentru ca este cetatean australian, si are si foarte multi bani, i s-a interzis eliberarea conditionata. Insa, dupa o intalnire "secreta" cu procurorii, a iesit "imediat" din inchisoare. Iar acum, cei care l-au dat in judecata suporta consecintele.

Daniel Tzvetkoff cunoaste operatiunile care se fac pe aceste site-uri de poker pe dinafara, si se afla in situatia in care poate sa dea informatii avocatilor americani, care pot ingropa acele site-uri. Potrivit publicatiei Sydney Morning Herald, toti cei care au fost inchisi acum risca pedeapsa cu inchisoarea pe o perioada de 30 de ani.

sursa: stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu