Pagini

Reteta de Pasca cu branza de Paste

Reteta de Pasca cu branza
RETETA DE PASCA CU BRANZA DE PASTE - RETETA DE PASCA CU BRANZA


Ingrediente pasca cu branza de vaci:
1 kg faina, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2 l lapte, 50 g drojdie, 150 g unt (sau untdelemn),
200 g zahar tos, vanilie, coaja de lamaie, sare.

Umplutura: 1 kg branza de vaci, 4 oua, 2 linguri de gris fiert, 200-300 g zahar pudra, 100 g stafide,
1 praf zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, sare.



Modul de preparare a retetei:
Faina si celelalte ingrediente se aduc in bucatarie cu o zi inainte de a se prepara cozonacul pentru a avea aceeasi temperatura. Drojdia impreuna cu o lingura de zahar se dizolva intr-o ceasca cu putin lapte caldut. Se adauga doua linguri cu varf de faina si se bate bine amestecul cu o lingura de lemn. Se lasa sa dospeasca aproximativ 30 minute, dupa care se pune peste faina, adaugand apoi pe rand cele doua oua intregi, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut, sarea necesara, vanilia si coaja rasa de lamaie. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se incepe framantatul adaugand cate putin unt (untdelemn) pana ce aluatul este gata; se considera ca aluatul este suficient de framantat, atunci cand se ridica la suprafata sa mici basicute si cand se desprinde cu usurinta atat de pe maini cat si de pe vasul in care se framanta. Vasul se acopera cu un servet curat si cu o patura usoara si se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, timp de 3-4 ore.
Intr-o forma rotunda, cu peretii mai putin inalti, unsa cu putin unt sau untura si presarata cu faina, se pune o foaie din aluat de cozonac, groasa de 2 cm. Din aceeasi coca se impleteste un sul de grosimea degetului care se asaza de jur imprejurul formei. Deasupra se intinde umplutura formata din branza de vaci amestecata cu grisul fiert, zaharul, ouale si mirodeniile.
Peste umplutura se pun alte doua suluri din aluat, sub forma de grilaj. Se lasa la loc caldut sa creasca 20-30 minute. Se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca in forma, din care apoi se scoate cu multa grija.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu