Pagini

Norc - serviciu românesc de tip street-view ce acoperă oraşe din şase ţări europene

Compania eXtreme Soft Group lansează serviciul Norc - primul serviciu de tip street-view “ Fabricat în România”, ce acoperă oraşe din şase ţări europene.
Prin intermediul site-urilor Norc, utilizatorii de internet au posibilitatea să facă plimbări virtuale prin oraşe din România, Polonia, Austria, Cehia, Slovacia şi Rusia cu ajutorul unui sistem de navigare între imagini panoramice consecutive de mare rezoluţie, realizate la nivel de stradă.

Imaginile puse la dispoziţia vizitatorilor sunt realizate pe baza unei tehnologii proprietare de producere de panorame geo-referenţiate la nivel de stradă, sistem cunoscut şi sub denumirea de 'street-view' sau 'street-level imaging'.
Tehnologia constă in utilizarea unor autovehicule pe care s-a montat câte un dispozitiv de fotografiere panoramică de concepţie proprie, corelat cu un sistem de poziţionare globală (GPS) cu corecţii (DGPS).
Acoperirea actuală :
România – www.norc.ro – Bucureşti, Ploieşti şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoral, Braşov şi Poiana Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Piteşti, Târgovişte
Austria - www.norc.at – Viena
Cehia - www.norc.cz – Praga, Brno
Slovacia - www.norc.sk – Bratislava, Trnava, Kosice, Banska-Bystrica, Zilina, Nitra
Polonia - www.norc.pl – Varşovia, Cracovia, Poznan, Wroclaw
Rusia – www.mappi.ru – Moscova


Site-urile sunt în faza beta, ceea ce implica o funcţionalitate limitată a acestora şi o disponibilitate variabilă a imaginilor panoramice în anumite locaţii.

S.C. eXtreme Soft Group S.R.L. este o companie privată 100% românească, infiintata in anul 2001, având sediul central în Bucureşti.

Consumul moderat de bere, benefic pentru sanatate

Descoperita cu mii de ani in urma, berea a devenit in ziua de astazi un aliment foarte des consumat pentru gustul sau placut si racoritor, dar mai ales ca motiv de interactiune sociala, de intalnire cu prietenii, deconectare, relaxare.

Tot mai multe studii medicale releva insa faptul ca un consum moderat aduce un beneficiu concret pentru mentinerea stariide sanatate a fiecaruia dintre noi.

Aliment natural, obtinut prin procesarea plantelor, cu peste 90% apa, berea pastreaza fibrele solubile, consumul moderat asigurand intre 5% si 10% din necesarul zilnic.

Continutul de alcool variaza de la 0% la 11 %, cel de carbohidrati de la 0% la 6-7 %, iar numarul de calorii de la aproximativ 13 la 85 la 100 ml. De exemplu, o bere blonda obisnuita, cu 4.5-5% alcool, are aproximativ 40 de calorii la 100 ml.

Principalele proprietati nutritive ale berii sunt conturate prin continutul sau bogat in vitamine, minerale si antioxidanti care provin din materiile prime si care impreuna contribuie la o dieta sanatoasa.

De asemenea, berea consumata cu moderatie are efecte benefice asupra reducerii riscului de diabet, osteoporoza si boli cardiovasculare.

Antioxidantii din bere
Antioxidantii sunt molecule care au capacitatea de a lega radicalii liberi (molecule daunatoare) produsi in procesele oxidative ale organismului.

Continutul de antioxidanti din bere este dublu fata de cel din vinul alb (per portie, nu per 100 ml) si, alaturi de efectul de crestere a HDL colesterol, confera rol protector cardiovascular. Proprietatile antioxidantilor sunt intens studiate si este confirmat si rolul anti-neoplazic.

Vitaminele
Berea contine vitaminele din grupul B, 250-500 ml de bere aducand aproximativ 7% din necesarul zilnic de riboflavina (B2) si 5% din cel de niacina (B3).

Continutul crescut de acid folic (B9) a fost legat de posibila protectie anti-neoplazica, anti-Alzheimer, cardiovasculara (250-500 ml de bere asigura 5%-20% din necesarul zilnic).

Vitamina B6 (piridoxina) este responsabila de mentinerea normala a nivelului homocisteinei sangvine, substanta cunoscuta pentru efectele benefice in afectiunile cardiovasculare.

Mineralele
Prin continutul sau scazut de calciu si ridicat de magneziu, alaturi de efectul diuretic binecunoscut, consumul moderat de bere are rol protector anti-litiaza urinara.

Siliciul din bere (provenit din orz) are o buna biodisponibilitate, asigura densitatea osoasa optima si este studiat pentru posibilul rol anti-Alzheimer.

Astfel, contrar unui aport caloric redus, berea are un aport deloc neglijabil de vitamine, antioxidanti, minerale, fibre solubile, fiind apreciata nu doar pentru gustul sau sau pentru impactul social, ci si pentru protectia fata de afectiunile cardiovasculare, diabet zaharat tip II, anti-aging, anti-litiaza urinara si biliara, pentru mentinerea arhitecturii osoase.

Boli cardio-vasculare
Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de mortalitate in lume si numeroase studii incearca sa gaseasca solutii pentru tratamentul, dar mai ales prevenirea lor.

Beneficiile cardiovasculare ale berii se explica prin cresterea nivelului HDL colesterol (fractiunea „buna”, care are roluri multiple, cel mai cunoscut fiind protectia anti-ateroscleroza), prin scaderea nivelului homocisteinei si prin rolul antiagregant.

Machiajul perfect - patru sfaturi practice pentru a avea un chip perfect

Stiliştii britanici au alcătuit un set de patru reguli de bază pentru a le ajuta pe femeile din lumea întreagă să beneficieze de un machiaj perfect, fără a uza de tehnici prea complicate şi nici de produse cosmetice costisitoare, informează dailymail.co.uk.

Primul pas - O poziţionare corectă în faţa oglinzii este foarte importantă. Stiliştii recomandă ca lumină să cadă pe mijlocul feţei, pentru a ilumina în mod egal ambele jumătăţi ale chipului. Părul trebuie îndepărtat de chip, iar pielea trebuie să fie curată şi bine hidratată.

Pasul al doilea - Folosind un burete dreptunghiular sau o pensulă lată, stiliştii recomandă aplicarea fondului de ten mai întâi în centrul feţei, iar apoi întinderea acestuia către margini. Fondul de ten trebuie aplicat cu multă atenţie şi în jurul nasului şi al ochilor, dar fără să atingă genele sau sprâncenele.

Pasul al treilea- Fiecare persoană care se fardează trebuie să-şi verifice chipul cu mare atenţie, pentru a găsi eventualele pete, coşuri sau puncte de grăsime. Acestea pot fi acoperite prin aplicarea unui strat subţire de fond de ten sau alt produs cosmetic folosit în corectarea pigmentaţiei faciale.

Pasul al patrulea - Prin folosirea unui pămătuf moale se poate aplica o pudră cosmetică facială, începând tot din centrul feţei şi continuând spre margini. Excesul de pudră din anumite zone ale feţei trebuie îndepărtat prin mişcări moi ale pămătufului, pentru a conferi feţei un aspect luminos şi strălucitor.

Simuleaza pe internet examenul teoretic pentru permis

Chestionarele oficiale cu intrebarile care se regasesc in proba teoretica pot fi accesate gratuit pe internet.

Baza de date cu cele peste 4.000 de variante de intrebari a fost facuta publica de autoritati. O simulare a examenului de sala, identica cu cel la care sint supusi candidatii, poate fi accesata de pe pagina de internet a Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) - www.drpciv.ro.
Pentru a avea acces la testarea on-line, candidatii trebuie sa isi creeze un cont pe site-ul DRPCIV. Pentru moment, testarea pe internet
poate fi sustinuta doar in limba romana si pentru categoriile A si B.

"Incepind cu data de 31 iulie au fost puse la dispozitia publicului intrebarile care se regasesc in chestionarele oficiale. Incarcarea chestionarelor on-line se poate realiza doar dupa autentificarea vizitatorului pe pagina principala a site-ului, iar in prezent sint disponibile chestionare pentru categoriile A si B, in limba romana. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa fie introduse intrebari pentru toate categoriile si in limbile engleza, maghiara, franceza si germana. Prin acest serviciu on-line se poate simula un examen real pentru obtinerea permisului de conducere, prin generarea automata a unui chestionar alcatuit din fondul general de intrebari", se explica in comunicatul DRPCIV.

Imediat dupa deschiderea aplicatiei, candidatul are la dispozitie trei intrebari de acomodare, care nu au legatura cu legislatia rutiera. Dupa rezolvarea acestora incepe testarea propriu-zisa. Aceasta contine 26 de intrebari alese aleatoriu, iar testul se intrerupe automat dupa 30 de minute sau in momentul in care utilizatorul a raspuns gresit la cinci intrebari.

"Aceste intrebari nu reprezentau un secret nici pina acum. Probabil nu vor mai exista candidati care invata mecanic, cum aveam unele cazuri pina acum. Daca vor exersa pe aceasta aplicatie, se vor descurca si la examenul propriu-zis", a spus comisarul sef Tudor Minea, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCIV).

Cum a mers Johannes pe apă?

Cum a mers Johannes pe apă?Cum a mers Johannes pe apă?

Iahtul lui Abramovich are scut laser anti paparazzi


Roman Abramovich a decis să investească într-un iaht care să-l apere de lentilele oricăror aparate foto.

Iahtul lui Roman Abramovich a costat nu mai putin de 724 milioane de lire sterline .
Iahtul Eclipse care măsoară aproximativ 170 de metri, a început săptămâna trecut primul voiaj de test, la 3 ani de la demararea construcţiei. Aşteptarea lui Abramovich a meritat pentru că acum sistemul laser aflat la bord va face inoperabilă orice cameră foto aflată în apropiere.

YouTube site-ul cu peste un miliard de vizionari zilnic

YouTube, cel mai popular site de partajare video, a inregistrat peste un miliard de vizionari zilnice odata ce calitatea clipurilor video difuzate pe site au crescut, a declarat Chad Hurley, directorul general al companiei. Google, detinatorul celui mai popular motor de cautare din lume, a achizitionat firma YouTube in urma cu trei ani pentru suma de 1,65 de miliarde de dolari.

Site-urile detinute de Google au inregistrat peste 10 miliarde de vizionari de clipuri video in Statele Unite in luna august, respectiv 40% din piata conform firmei de cercetare ComScore. Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial si, de asemenea, cel mai apropiat rival al gigantului Google, a inregistrat 546,5 milioane de vizionari pe site-urile sale.

Eric Schmidt, directorul general al companiei Google, a afirmat in iulie ca este optimist cu privire la posibilitatea site-ului YouTube de a scoate profit. Gigantul nu a oferit detalii legate de veniturile generate de site.

Valoarea actiunilor Google a crescut cu 2,07 dolari, la 516,25 de dolari pe bursa Nasdaq. Pretul actiunilor a crescut cu 68% de la inceputul anului si pana in prezent.

YouTube, care primeste majoritatea clipurilor sale de la utilizatori, a adaugat material profesionist pentru a atrage mai multi advertiseri. Oficialii site-ului au fost de acord in august sa difuzeze fragmente din emisiuni CNN, Cartoon Network si Adult Swin. In iunie, YouTube a difuzat premiera filmului "Home", primul debut simultan pe online si in cinematografe.