Pagini

Suleyman Magnificul Episodul 34 ONLINE

Suleyman Magnificul Episodul 34 ONLINE
Suleyman Magnificul Episodul 34 VIDEO - Suleyman Magnificul Ep. 34 VIDEO ONLINE 

Suleyman Magnificul 34 Online Gratis Subtitrat,Suleyman Magnificul Episodul 34 Online Tradus,Suleyman Magnificul sub Domnia Iubirii

Suleyman Magnificul Episodul 33 ONLINE

Suleyman Magnificul Episodul 33 ONLINE
Suleyman Magnificul Episodul 33 VIDEO - Suleyman Magnificul Ep. 33 VIDEO ONLINE 

Suleyman Magnificul 33 Online Gratis Subtitrat,Suleyman Magnificul Episodul 33 Online Tradus,Suleyman Magnificul sub Domnia Iubirii

Top Chef Romania Episodul 8 ONLINE

Top Chef  Romania Episodul 8 ONLINE
Top Chef Romania Episodul 8 live, Top Chef Romania video, Top Chef Romania Episodul 7 reluare, Top Chef Romania Episodul 8 video, Top Chef Romania luni 29.12.2012 online video, Top Chef Romania reluare, Top Chef Romania Episodul 8 video online.
Top Chef Romania, cel mai savuros concurs culinar din Romania
A pregatit delicatese pentru Bill Clinton si Francois Mitterand, Madonna sau Michael Jackson, iar acum va sta cu ochii pe cei 24 de bucatari care vor sa castige titlul de Top Chef! Un as al gastronomiei, cu merite recunoscute la nivel mondial, Chef Joseph Hadad este indragostit de profesia sa si spera ca si concurentii pe care-i va juriza sa puna suflet in preparatele lor. Alaturi de Nicolai Tand si Tudor Constantinescu, Chef Joseph Hadad va da startul celui mai savuros concurs culinar din Romania: Top Chef. Premiera va avea loc luni, 29 decembrie, de la 20,30, la Antena 1.

Obiceiuri pentru noaptea de Anul Nou – Supertistii si obiceiuri de Revelion

Obiceiuri pentru noaptea de Anul Nou – Supertistii si obiceiuri de Revelion

Mai toti ne orientam dupa aceste obiceiuri care vin din trecut, dar de multe ori le uitam sau nu stim ceea ce inseamna exact. Pentru cei interesati si cei care cred in datinile stravechi romanesti, dar si de la alte popoare, am facut o lista cu principalele obiceiuri si superstitii pentru Anul Nou, pentru a intampina Noul An cu bine.
Inainte un lucru interesant, pe care poate multi dintre voi nu-l stiu si anume de ce se numeste noaptea de Anul Nou “Revelion”. Aflati ca acest cuvant vine din cuvantul francez “Réveillon”, ceea ce se traduce ca “ospat la miezul noptii” sau “veghe”.
Iar acum iata si care sunt principalele obiceiuri si superstitii de care se spune ca este bine sa tii cont in noaptea de Revelion:
- Este bine ca Anul Nou sa te prinda cu bani in mana sau in buzunar pentru a avea noroc pe plan financiar.
- Daca vei tine de mana la trecerea dintre ani persoana iubita, veti avea noroc in dragoste.
- Daca iti saruti persoana iubita la petrecerea de Revelion sub vasc, se spune ca vei avea parte de iubire tot anul.
- Este bine sa sorcovesti in noaptea de Anul Nou pentru a alunga spiritele rele si a le atrage pe cele bune.
- In noaptea de Anul Nou este bine sa fie foarte mult zgomot, pentru a alunga spiritele malefice si a intampina cu bine anul ce vine, de aceea exista obiceiul petrecerilor zgomotoase si a artificiilor.
- Prima zi din Noul An trebuie sa gaseasca locuinta curata. Insa in ziua de 31 decembrie si in prima zi a anului nu este bine sa maturati casa, sa spalati sa coaseti sau sa crosetati, deoarece se zice ca se alunga prosperitatea.
- Nu este bine sa aruncati nimic in prima zi din Noul An, nici macar sa duceti gunoiul pentru ca aduce ghinion in anul ce va urma.
- Este bine ca in prima zi din An Nou ceva sau cineva sa intre in casa, nu sa iasa!
- Pana la ora 00:00 a Anului Nou este bine sa va achitati toate datoriile, pentru a nu intra in noul an datori, caci riscati astfel ca in tot anul ce vine sa aveti datorii. Superstitia este scuzabila pentru datoriile la banca.
- Se spune ca prima persoana care iti intra in casa dupa miezul noptii va influenta ceea ce ti se intampla in noul an. Daca este persoana care intra este bruneta atunci va aduce noroc, dar se spune ca persoanele blonde si roscate nu sunt prea aducatori de bine. In plus, daca prima persoana care iti intra in casa dupa ora 00:00 a noului an, daca aduce cu ea o crenguta cu vasc, paine si sare, atunci s-ar putea ca pentru gazda anul care vine sa fie cel mai bun din toti anii.
- Este bine ca pe masa de Anul Nou sa aveti peste, ca sa te strecori prin anul ce vine lin si sa te feresti de rautati.
- Se spune ca aduce noroc si daca mananci carne de porc sau linte de Anul Nou.
- Se spune ca este bine sa eviti la masa de Revelion preparatele din carne de pui, pentru ca risipeste norocul si bunastarea.
- Este bine sa aprinzi o lumanare sau o lampa inainte de Anul Nou si sa o lasi aprinsa pana la ziua, caci anul ce va veni va fi unul luminos si bun.
- Cei necasatoriti pot face de Anul Nou biletele pe care se scrie: carbune (brunet/a), inel (frumos/a), bani (bogat/a), carte (destept/a), pe care le amestecati si apoi extrageti un bilet fara sa trisati. Se spune ca asa va fi partenerul dumneavoastra in urmatorul an.
- Se mai spune ca dorinta pusa la miezul noptii de Anul Nou are mari sanse sa se implineasca.
- Este bine ca pe masa de Revelion sa ai crengute de vasc, caci iti vor aduce noroc.
- O superstitie spune ca aduce ghinion daca intorci calendarul pentru luna ianuarie, inainte ca noul an sa inceapa.
- Este bine sa porti macar o haina noua si ceva de culoare rosie, fie si chiloti la trecerea dintre ani. De asemenea, daca porti o bijuterie de argint se spune ca vei avea belsug tot anul ce va veni.
- Este semn rau sa spargi ceva in prima zi a Noului An si in noaptea de Revelion.
- Se spune ca pe cei care ii va gasi Anul Nou suparati sau care vor plange, este semn rau, caci asa le va merge tot anul ce vine.
- Nu este bine sa stranuti in noaptea de Anul Nou.
- La fel este bine sa lasi usile, geamurile si dulapurile deschise in noaptea de Anul Nou, sa-ti inunde norocul casa.
- Fetele necasatorite daca imprumuta o verigheta si o poarta de Anul Nou pe al treilea deget de la mana stanga, il vor visa pe viitorul sot. La fel, iti vei visa alesul daca tai o franghie deasupra pernei cand mergi la culcare dupa Anul Nou.
- Este bine sa faci ceva, cat de mic, care are legatura directa cu munca ta, in prima zi a noului an, pentru a-ti mergebine la serviciu tot anul.
- La sate se considera ca anul ce vine va fi unul imbelsugat pentru recolte, daca in prima zi dupa Anul Nou se merge la rude cu ceapa si grau.
Si iata cateva datini si obiceiuri pentru Anul Nou la alte popoare, pe care le pot urma toti cei care cred in aceste superstitii pentru noaptea de Revelion:
- In Grecia se fac prajituri, care se servesc de Anul Nou, in care pun bani. Persoana care gaseste banii va avea parte de bucurie tot timpul anului. Acest obicei a fost imprumutat si de romani, dar doar in anumite regiuni ale tarii.
- In Spania se obisnuieste ca in noaptea de Anul Nou sa se manance 12 boabe de struguri, la fiecare bataie de ceas de la ora 12:00 de la trecerea dintre ani. Se mananca o boaba si iti pui o dorinta, iar aceste dorinte au mari sanse de a se implini.
- In Statele Unite este bine ca in dupa Anul Nou sa mananci mazare, pentru ca aduce noroc atat in viata personala, cat si cea profesionala.
- In Austria se obisnuieste a se tine in mana un obiect din orice material in forma de purcelus, fiind considerate adevarate talismane aducatoare de noroc.
- In Finlanda se spune ca poti afla cum va fi noul an daca torni cositor topit intr-un recipient cu apa, caci forma pe care o va lua metalul va spune dac anul viitor va fi unul norocos. Daca are forma de inel sau inima inseamna ca va fi o nuntat, iar forma unui vapor, ca va fi un an cu multe calatorii.
- In Scotia traditia spune ca prima persoana care va trece pragul unei case trebuie sa aduca un dar. Pentru ca scotienii sunt vestiti ca bautori de wisky, acesta este darul cel mai obisnuit. Un alt obicei tot al scotienilor de a colinda cu faclii aprinse in mana, acestea fiind simboluri ale soarelui si au rolul de a purifica noul an.
- In Danemarca exista obiceiul ca in noul an sa se intre sarind de pe un scaun la miezul noptii. Saritura are rolul de a alunga spiritele rele şi de a aduce noroc.

Cam atatea am reusit sa aflam noi, dar dacat tu mai stii si alte obiceiuri pentru noaptea Anul Nou te asteptam sa ni le impartasesti.
Si nu voi incheia fara a va ura sa petreceti frumos si sa aveti un an nou plin de bucurii. La Multi Ani sanatosi si fericiti!!!

Urari de Anul Nou in Versuri – Mesaje hazlii de Anul Nou

Urari de Anul Nou in Versuri – Mesaje hazlii de Anul Nou
Daca doriti niste urari pentru Anul Nou mai hazlii? Aveti mai jos o selectie cu urari in versuri pentru ca tu sa impartasesti cu cei dragi ganduri pline de sperante, pentru a intampinarea noul an cu multa veselie. Celebreaza cu bucurie noul inceput de an! Trimite mesaje haioase, in rime, de Revelion celor dragi. Cu ocazia zilei de Anul Nou, este timpul sa lasam in urma supararile anului ce a trecut si sa primim noul inceput, anul ce vine, cu bucurie, sarbatorind alaturi de prieteni si familie. Haideti de Revelion sa ne bucuram de  venirea anului 2013 cu focuri de artificii dar si cu urari hazlii in rima si versuri.

Dragi stelute de nea,
Duceti voi urarea mea
De multi ani cu sanatate,
Pace-n suflet si in toate,
Harul Domnului sa fie!
2013 stelute de bucurie!
Buchet de artificii eu va trimit in dar
Sampanie rece si clinchet de pahar
Petrecere frumoasa si LA MULTI ANI!
Sa aveti parte de multa fericire
Si un ocean de iubire
Toate visele sa vi se implineasca
Mult noroc si ingerii sa va ocroteasca!
La multi ani!
La multi ani cu bucurie!
Casa, casa sa va fie,
Masa, masa sa ramaie
Iar in jurul ei sa vie
Oameni buni, de omenie,
Sa v-aduca veselie,
Ganduri bune, cumpatate
Si urari de sanatate
Zile multe si prospere,
De la Dumnezeu putere
Sa invingeti toate relele
Ce va-ncurca visele!
La Multi Ani,
La Multi bani,
Sa va dea Domnul de toate!
Pe masa multe bucate,
Fericire si iubire
In tot anul care vine!
2013 iata soseste
Si pe noi ne inveseleste!
Sa nu te pui la somn inca,
Dar sa nici nu stai de paza,
Trebuie doar sa stai acasa,
Si sa ai usa deschisa,
Caci iti vine cineva in casa.
Primeste-l cu bine!
Ca tocmai la anul mai vine.
El e Noul An 2013 si va aduce,
De la Ingeri fericire,
De la Domnul sanatate,
Iar de la noi Iubire.
Un An Nou fericit si multe vise implinite!
La multi ani cu veselie,
Sanatate pe vecie,
Casa plina de bucate,
Dragoste pe saturate,
Bani la greu, noroc cu carul,
Ce doresti si sus paharul!
Un An Nou fericit!
Un an nou mai fericit,
Cu de toate garnisit,
Sanatate si iubire
Si cu multa fericire!
Catelus cu parul cret
Sa ai jeep-ul in cotet
Si o vila cu piscina,
Pe Antonia ca vecina.
O lopata pentru bani,
La Anul si La Multi Ani!
La multi ani cu sanatate,
Domnul sa va dea de toate:
Poate un strop de fericire,
Poate unul de iubire,
Poate unul de noroc,
Poate toate la un loc!
Sperantele ce au ramas sperante
Sa le preia Anul Nou 2013
Decis sa nu ramana cu restante
Acesta este al Sarbatorii rost
De-aceea sa petrecem se cuvine
Inchin in cinstea anului ce-a fost
Si-n sanatatea celui care vine!
Cand clopotele vor suna
Vestind ca anul s-a sfarsit
Prin crengi de brad si fulgi de nea
Eu iti urez din partea mea:
“Un an nou si fericit!”
Cand luminile s-aprind
Micul clopot de argint
Cu clinchet viu va rasuna
Soptindu-ti bland din partea mea:
“La Multi Ani, iubirea mea!”
Un An Nou mai fericit,
Cu de toate garnisit,
Sanatate si iubire
Si cu multa fericire!
In 2013 la toti sa fie!
Buna dimineata de An Nou!
Seaman grau si cu secara,
Pana-n seara sa rasara,
Pana maine sa se coaca,
Pana maine sa se faca,
Sa fim cu totii voiosi,
Sa ramaneti sanatosi.
La multi Ani cu voiosie!
Anul nou… o bucurie
Viata toata sa va fie!
Bani, masina, fericire,
Sanatate si iubire.
Nu-i de-ajuns sa le doresti,
Tipa, lupta, da din coate,
Asa le obtii pe toate!
Mult belsug in casa,
Painea mai gustoasa,
Datorii putine,
In anul care vine.
Un Revelion excelent!
Fie-va verde dolarul
Si de whisky plin paharul
Toate sa va reuseasca
Sa va doara drept in basca
La multi Ani!
Anul asta care vine
Sa va mearga mult mai bine..
Pace, Liniste sufleteasca
Domnul din cer sa va daruiasca..
Multe vise implinite
Si Sarbatori fericite..
La Multi Ani!
Lovi-te-ar trenul fericirii, trasni-te-ar fulgerul iubirii, sa-ti cada-n cap un sac cu bani si un bilet cu La multi ani!
Aho, aho, prieten bun…
Care stai pe mess acum…
Ia opreste-te din scris…
Si-asculta ce-am de zis…
Chiar de esti cu DND…
BE RIGHT BACK sau NMD…
Sper sa nu imi dai ignore…
Ca iti spun un plugusor…
N-am intrat sa te stresez…
Am intrat sa iti urez…
La Multi Ani si fericire…
Liste de id-uri pline! La multi ani, aho, aho…

Ce spuneti, ne ajutati si voi cu ceva mesaje cu urari in versuri de Anul Nou 2013, cu urari amuzante si in rime? La multi ani, prieteni!

Felicitari de Anul Nou 2013 – Felicitari cu La Multi Ani 2013

Felicitari de Anul Nou 2013 – Felicitari cu La Multi Ani 2013
Intampina-ti toti prietenii in Anul Nou 2013 cu felicitari specifice acestei perioade dar si originale! In noaptea de Revelion(noaptea dintre ani) este vremea sa intampini noul an cu bratele deschise. Atmosfera de petrecere se simte in aer, mentine legatura cu cei dragi si trimite-le o felicitare de Anul Nou 2013 originala! Ai mai jos cateva felicitari frumoase cu urarea de La Multi Ani 2013 din care poti alege pe cea care ti se pare mai frumoasa. Poti posta aceste felicitari originale si pe Facebook pentru a-i ura astfel la trecerea dintre ani pe toti prietenii tai. Macar in aceste zile sa fim mai apropiati, sa lasam grijile la o parte si sa ne bucuram de noi inceputuri. Un An Nou 2013 fericit sa avem cu totii!