Ce este de fapt SEO?
SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization (optimizare pentru motoare de cautare). Principalul lucru legat de SEO este modul in care faci schimb de link-uri intre site-ul tau si alte site-uri astfel incat sa ai o cota (ranking) cat mai mare pentru un anumit cuvant cheie.

Multi inca intreaba care este exact utilitatea SEO, iar o mare parte din cei avizati nu stiu cum sa raspunda concret la aceasta intrebare. Atunci cand cauti un termen pe internet, motorul de cautare iti va afisa de la cateva zeci la cateva milioane de rezultate, care contin acel cuvant. Unele din rezultate nu indica ceea ce cauti dar au legatura cu termenul respectiv. Probabil ai observat si ca, browserul afiseaza de cele mai multe ori rezultatele sortate in ordinea relevantei lor. Cu cat subiectul este mai apropiat de cuvantul cheie, cu atat link-ul va aparea mai la inceput.

In urma fenomenului de mai sus, majoritatea oamenilor acceseaza primele 15 link-uri care vor aparea pe pagina de rezultate. Majoritatea informatiei de dupa acest prag nu are mare relevanta vis-a-vis de subiectul cautat si va fi legat de cuvantul cheie printr-o fraza. In plus, daca nu gasesti ce trebuie in cele 15 variante probabil vei initia o noua cautare.

Intrebarea pe care ti-o pui acum probabil este:
Care e legatura dintre ranking - cota site-ului si rezultatele cautarii pe Google?
Pentru ca un site sa castige trafic este aproape obligatoriu ca el sa apara intre cele 15 linkuri de la inceput.

Totusi, exista metode pentru a "fenta" acele rezultate relevante si poti optimiza site-ul pentru a castiga trafic pur si simplu aparand undeva la inceputul listei. Bineinteles, modul in care lucrezi la optimizarea site-ului trebuie sa fie de asa natura incat sa depasesti alte site-uri care sunt in algoritm. Daca ai un bun plan de optimizare, iti poti avansa site-ul de la a 4-a pagina de rezultate in primele 10 rezultate. Poti depasi multe site-uri foarte bine definite prin cuvinte cheie daca folosesti abilitatile SEO asa cum trebuie.

Reguli de baza
Indiferent cata experienta ai avea in acest domeniu, mereu vei urma niste reguli, care dupa ce ai activat in domeniu o perioata ti se vor parea de bun simt.

1. Regula regulilor este foarte importanta - asta inseamna ca trebuie sa urmezi intotdeauna regulile motoarelor de cautare. Pentru a folosi SEO cu Google sau Yahoo va trebui sa te supui regulilor lor.

2. Cuvintele cheie sunt foarte importante - aceasta regula arata ca baza SEO sunt cuvintele cheie. Pentru ca cineva sa te gaseasca trebuie sa ai anumite cuvinte cheie, care cu cat sunt mai  relevante cu atat iti aduc mai mult trafic.

3. Folosirea cuvintelor cheie din titluri iti cresc cota paginii. Titlul trebuie sa fie descriptiv si sa contina macar unul din cuvintele cheie.

Trimiteți un comentariu

 
Top