Al 3-lea El-Clasico în 12 zile a început şi s-a încheiat cu scîntei. N-a fost spectacol, au scrîşnit tibiile în şocuri teribile. Dar chiar şi pe acest fundal sumbru, marca Mourinho, Barca a învins. Prima victorie din acest maraton contra Madridului. 0-2, cu un Messi genial, şi e foarte, foarte, foarte aproape de finală. Ar fi a 3-a în 6 sezoane.

Bodyguarzii
O mare albă încearcă să poarte Realul pe val. "Vivimos por ti, Vence por nosotros", scrie pe două pancarte uriaşe. "Trăim pentru tine, cîştigă pentru noi!", aşteaptă fanii madrileni. Dar Mourinho nu vrea neapărat să învingă. A văzut că blocada sa a funcţionat perfect în finala Cupei, de ce n-ar fi la fel şi acum? Intenţiile gazdelor sînt evidente din primul minut. Şapte oameni defensivi, care nu trebuie decît să închidă jocul Barcei, să-l sufoce, să-l distrugă. Se dublează, se triplează chiar, sînt mereu în superioritate în apărare. Messi nu face un pas fără bodyguarzi. Pepe, "monumentul antifotbal", cum îl descria Mundo Deportivo, dă cu el de pămînt. Dacă nu e Pepe, apare Lass şi îi controlează rezistenţa gleznelor. Real ajunge rar în careul advers, dar pentru Mou e mai important să nu ia gol. Nu a primit nici unul în Liga 2010-2011. Momentan

Messi scapă de umbre. Genială pasă!
Barca are posesia. Nu e la fel de inspirată fără Iniesta, accidentat exact cînd era mai mare nevoie de el. Însă Villa driblează şi şutează. Foarte aproape. Un semnal? Messi scapă în sfîrşit de umbrele sale. O pasă genială luminează atacul, Xavi preia, e singur cu Casillas... Portarul mai salvează o dată Madridul, la fel ca în Cupă. E minutul 25. Catalanii au mingea 75 la sută. Degeaba. Pe tabelă, tot 0-0. Marcaseră în 8 din ultimele 9 meciuri pe "Bernabeu". Nu mai puţin de 18 goluri. Nu şi acum. Cruyff le-a spus: "Nu vă mai plîngeţi de arbitru şi de gazon. Jucaţi!". Totuşi, lipseşte profunzimea.

Trucurile Madridului
Real apelează la trucuri ca să cîştige poziţii. Di Maria plonjează lîngă Dani Alves, nu o dată, de două ori. Pînă îl convinge pe arbitrul german să-i dea lovitură liberă şi "galben" fundaşului. Cînd se retrag, madrilenii joacă murdar: Arbeloa, care ameninţa zilele trecute că "e război", recunoscut pentru agresivitatea sa, îl loveşte cu umărul în faţă pe Pedro. Iar Marcelo dă din mîini şi îl întinde pe gazon pe
Busquets, care exagerează şi el.

Apoi, cînd 80.000 de suporteri pătimaşi se gîndeau la pauză, Cristiano se trezeşte. Şutul lui CR7 e surprinzător şi îl prinde nepregătit pe Valdes. Balonul îl izbeşte în piept pe portar, care respinge şi în faţa lui Ozil. Neamţul era însă în ofsaid. Pauză! Nu înainte ca Arbeloa să aprindă scînteia răzbunării, jucătorii şi staffurile ciocnindu-se la intrarea în tunel.

4 eliminări în 4 derbyuri!
Mourinho schimbă primul. Iese Ozil, intră un vîrf veritabil, Adebayor. Iar Ronaldo scapă periculos, însă refuză să paseze cînd trebuie. E egoist. Pe contră, Messi şerpuieşte printre rivali, oprindu-se în cotul lui Sergio Ramos. Fundaşul primeşte cartonaş şi va fi suspendat la retur! Şi nu e tot. De-abia acum începe nebunia! Pentru că Pepe îl atacă violent pe Dani Alves, cu crampoanele pe tibie. Roşu direct. Al 4-lea meci consecutiv Real - Barca cînd echipa lui Mourinho termină cu un om în minus. Nimeni nu-l mai linişteşte pe Mourinho. A luat foc. Protestează, apoi se îndreaptă spre al 4-lea arbitru. "Bravo!", îi spune şi îi face cu ochiul. În semn de "m-aţi ruinat şi acum!".

Omul cu 9 vieţi
Sfîrşeşte în tribună, în spatele gardului. Continuă să-şi ia notiţe cu febrilitate, dar, pe gazon, Barca e aproape de gol. Villa şi Pedro, ultimul înainte ca Marcelo să-l calce în picioare!

Vine şi golul: Afellay, rezerva-surpriză, centrează perfect, iar Messi, omul cu 9 vieţi, răsare din pămînt şi trimite printre picioarele lui Casillas. 0-1. Real mai scapă de o eliminare, cînd Adebayor îl bruschează pe Busquets. Dar se face 0-2. Messi a luat mingea, i-a driblat pe toţi în cascadă, oprindu-se în plasă. Are 11 goluri în 11 meciuri de Ligă. Acum chiar că e final. Şi de calificare! Fotbalul a învins.

sursa: GSP.ro

Rezumat:






Trimiteți un comentariu

 
Top