TAXA AUTO 2012

Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost aprobat joi in plenul Camerei Deputatilor, cu 213 voturi pentru, 17 impotriva si 34 de abtineri.

Proiectul de act normativ, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor dupa ce Curtea Europeana de Justitie a declarat vechea taxa auto ca fiind discriminatorie, a fost adoptat si de Senat, in sedinta din 12 septembrie, insa Camera Deputatilor are rolul decizional.

Actul normativ, care va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial, prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Nu vă grăbiţi încă la Administraţia Financiară de care aparţineţi ca să vă cereţi banii înapoi, deoarece noul act normativ n-a intrat încă în vigoare urmand sa intre dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Reactions:

Trimiteți un comentariu

 
Top