Azi se implinesc 101 ani de la nasterea lui Akira Yoshizawa iar Google il omagiaza pe creatorul origami cu logo-ul google facut din hartie!

Japonezul Akira Yoshizawa,numit si "parintele origami",este omagiat de catre motorul de cautare Google miercuri, 14 martie, la 101 ani de la nastere. Echipa care se ocupa de grafica Google a facut un desen in stil origami, cu cele sase litere google realizate din hartie colorata.

Provenienta cuvandtului origami este din limba japoneza si inseamna hartie pliata.Pentru a realiza diferite creatii este nevoie de cunoasterea plierii hartiei colorate in modele diverse, de la creaturi vii, la obiecte neinsufletite sau forme decorative. Aceasta arta este atribuita culturii japoneze stravechi, desi unele voci sustin ca este posibil ca origami sa fi fost adusa in Japonia de catre calugarii budisti din China.

Parintele origami Akira Yoshizawa s-a nascut pe data 14 martie 1911 si a trait pana pe 14 martie 2005. Yoshizawa a fost si este un ambasador cultural international pentru Japonia. In 1983, imparatul japonez Hirohitoi-a acordat Ordinul Soarelui Rasare, unul din cele mai inalte onoruri care poate fi acordat unui cetatean japonez.

Daca sunteti interesat de istoria plierii hartiei, nu exista nici o indoiala ca Akira Yoshizawa este un nume de referinta in acest sens. De-a lungul timpului nicio persoana nu a putut fi creditata cu "inventarea" origami, insa Akira Yoshizawa este recunoscut pentru munca sa in dezvoltarea origami, care in mainile sale s-a transformat in arta vie. Din acest motiv, el este adesea supranumit "maestrul origami" sau "tatal origami."

Trimiteți un comentariu

 
Top