Trimiteți un comentariu

  1. Anonim07:34

    IMI PLACE FFFFF MULT

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim12:59

    Îmi place mai mult serialul ucrainean "Roksolana" , pe care-l găsesc mai corespunzător vremurilor istorice din perioada sultanului Suleyman. În serialul ucrainean, actorul care-l joacă pe sultan este chiar frumos , chipeş , inteligent, sensibil iar chipul lui seamănă cu cel din tablourile vremii. Ori, după părere mea, actorul din serialul turcesc are figură de gigolo. Comparând actriţa ucraineană ,care o interpretează pe Hiurem, aceasta corespunde din toate punctele de vedere -fizic, intelectual,artistic ,comportamental cu sultana din istorie. Ori actriţa turcă seamănă cu o prostituată ieftină. Până la finele episodului 32, am văzut în turcoaică mult mahalagism răutăcios. Căt despre Ibrahim, cred că e prea înalt şi solid ,comparativ cu cel din istorie . Analizând costumele, chiar croitorii au recunoscut că nu corespund acelor vremuri, fiind exagerate sub aspectul liniilor,a luxului materialelor.
    Mahidevran din istorie a fost blondă, chiar mai frumoasă decât Hiurem, însă mai slabă de minte, nu s-a remarcat prin pregătirea intelectuală, ori Hiurem vorbea câteva limbi din acea vreme, a avut puterea să înfrunte mulţi oameni politici turci şi străini.
    În filmul ucrainean, pe Hiurem o chema de-acasă Anastasia, nicidecum Alexandra, iar copiii săi din acest film au fost Selim, ajuns sultan şi Baiazid , care nu era căsătorit când a fost străpuns, din greşeală, de către Selim ,în timpul luptei pentru putere, Selim nedorind să-şi ucidă fratele, ci doar să-i ia sabia.Pe logodnicul ucrainean al lui Hiurem îl chema Ştefan ,era din neam de cazaci , a murit la Viena , luptând împotriva turcilor, nicidecum Luca şi nu a fost pictor.
    Referitor la actorii care interpretează celelalte personaje, cred că au fost bine aleşi.
    Filmul turcesc se remarcă prin decoruri, interioare, clădiri, exceptând casele oamenilor de rând, care, cred că ar corespunde acelor vremuri.
    În serialul ucrainean, sultanul nu este prezentat ca un mare iubitor de vinuri şi femei, dimpotrivă, era foarte credincios lui Hiurem, a iubit-o cel puţin la fel de mult cum şi-a iubit imperiul, i-a apreciat nu doar aspectul fizic , ci în primul rând inteligenţa, pentru că fără inteligenţa ei, el nu ar fi împărăţit aproape o jumătate de secol.Hurem , prin logica sa l-a salvat din destule comploturi.
    Comparând cele două seriale,cred că cel ucrainean respectă mai bine adevărul istoric decât cel turcesc. Ţinând cont ce năpăstuiţi au fost ucrainenii de turci prin tătari, aliaţii de nădejde ai turcilor, nu văd niciun motiv să-l prezinte pe Suleyman într-o lumină favorabilă, însă cred că ei au respectat adevărul istoric, prezentându-l aşa cum a fost.
    Spune multe , faptul că primul ministru al Turciei şi mulţi cetăţeni turci au protestat faţă de serialul turcesc în cauză.

    RăspundețiȘtergere

 
Top