Incredibilul film de animatie al regizorului Richard Linklater are ca personaj central un tanar care se cufunda in discutii filozofice cu o succesiune de excentrici si ganditori pasionali, nefiind niciodata sigur daca e treaz sau viseaza. Gratie sarmului straniu al fiecarui personaj, aceste conversatii eterice sunt la fel de dinamice precum animatia, condensandu-se intr-un film inovator care e, pe rand, amuzant, disturbant si provocator. In timp ce calatorim prin lume, in gan.

1 2 Cd1 720
Cd2 720

Cd1
Cd2

Cd1
Cd2

Incredibilul film de animaţie al regizorului Richard Linklater are ca personaj central un tânăr care se cufundă în discuţii filozofice cu o succesiune de excentrici şi gânditori pasionali, nefiind niciodată sigur dacă e treaz sau visează.
Graţie sarmului straniu al fiecărui personaj, aceste conversaţii eterice sunt la fel de dinamice precum animaţia, condensându-se într-un film inovator care e, pe rând, amuzant, disturbant şi provocator.
ÃŽn timp ce călătorim prin lume, în gândurile noastre se amestecă sublimul cu banalul: cine suntem? Ce e viaÅ£a? De ce un burrito trebuie să fie desfăcut înainte de a-l pune în cuptorul cu microunde? Waking Life al scenaristului ÅŸi regizorului Richard Linklater, încearcă să răspundă tuturor acestor întrebări ÅŸi multor altora. Chiar ÅŸi numai acest lucru ar fi fost remarcabil. ÃŽnsă ce ridică filmul la un statut măreÅ£, e felul în care a fost făcut – printr-un proces unic de animaÅ£ie digitală care crează o aproape perfectă sinergie între tehnică ÅŸi temă. Waking Life, ca ÅŸi drumul lui Billy, e o călătorie în timpul căreia ceea ce descoperi de-a lungul drumului e mai important decât destinaÅ£ia. De fiecare dată când Wiggins crede că se trezeÅŸte din unul dintre visele sale, e, de fapt, o iluzie; de fapt, intra într-altul, dându-ÅŸi seama de asta atunci când se ridică brusc la cer sau e lovit de o maÅŸină. Wiggins e un observator ideal ÅŸi scenariul inteligent ÅŸi debordând de inventivitate îi dă o grămadă de prilejuri să observe: fanteziile revansade ale unui prizonier, o controversă despre liberul arbitru, o discuÅ£ie de bar ce degenerează într-un schimb de focuri. Linklater a filmat Waking Life cu o cameră digitală ÅŸi apoi aceste secvenÅ£e au fost manipulate de Bob Sabiston printr-un sistem software care le-a transformat în animaÅ£ie.

Ita

Streaming: Nowvideo Putlocker Zinwa

ANIMAZIONE – DURATA 97′ – USA
Girato dal vivo in 25 giorni con 60 attori, anche non professionisti, e poi montato, fu affidato alla matita di Bob Sabiston che, con l’aiuto di 30 tecnici e in 9 mesi di lavoro, lo trasformò in un cartoon. È il 1° rotoscopio (inventato nel 1917 dai fratelli Fleischer e usato anche in Biancaneve e i sette nani) dell’era digitale…

Waking Life - (2001)
Vis ÅŸi realitate
IMDB:7.5/10 din 30836 voturi
Gen:Animatie, Drama, Fantezie, Mister
Durata:99 minute
Regia:Richard Linklater
Actori:Wiley Wiggins, Trevor Jack Brooks, Lorelei Linklater, Glover Gill, Lara Hicks

Trimiteți un comentariu

 
Top