Japonia este  câștigătoarea celui mai mediatizat C.M. feminin de fotbal din istorie

 

Campionatul Mondial de fotbal feminin organizat de Germania va marca o nouă bornă în istoria acestei competiții. Suntem abia la cea de-a șasea ediție însă nemții au spart toate barierele, cea mai importantă, anonimatul. Dacă precedentele cinci Mondiale ( cate două în China,SUA și unul în Suedia ) s-au jucat într-o atmosferă obscură, ediția încheiată duminică la Frankfurt în fața a 50 000 de spectatori a bătut toate recordurile de audiență.
Un singur exemplu: Primul meci al turneului, jucat între Germania și Canada, a fost peste MP Formula 1 disputat în aceeași zi la Valencia, fiind , în Canada, unul dintre cele mai urmărite evenimente ale zilei, atingând acolo un 58% de share, în timp ce în Statele Unite un milion de persoane au văzut meciul pe ESPN, canal transmis prin rețelele de cablu.
De altfel, Eurosport TV, a anunțat că audiența meciurilor Mondialului feminin a bătut numerele realizate în aceeași perioadă de transmisiunile directe din Turul Franței, iar pentru a vă face o idee de cât de mediatizată a putut fi această competiție, finala jucată între Japonia și SUA a bătut recordul absolut de mesaje pe secundă trimise pe Twitter – 7196, cu 30 mai mult decât cele trimise la meciul Brazilia – Paraguay, meci ce se diputa la aceeași oră.
Jucătoarele nipone se proclamă campioane mondiale în extremis, după ce au forțat prelungirile și loviturile de departajare, acolo unde au câștigat cu 3-1.
Echipa nord-americană putea decide soarta finalei chiar din prima jumătate de oră a meciului când au trimis de două ori mingea în bară, însă primul gol nu a sosit decât în minutul 69 al meciului. Japonia a egalat cu puține minute înainte de final în urma unui moment de neatenție al apărării nord-americane iar finala a intrat în prelungiri. De acolo s-a ajuns la loviturile de departajare, iar titlul mondial la fotbal feminin pleacă în Țara Soarelui-Răsare.

 



Sursa foto: daylife.com

Trimiteți un comentariu

 
Top