Ziua femeii a fost recunoscuta ca sarbatoare internationala in 1977, devenind o traditie in majoritatea tarilor din Europa si in SUA.

Ziua de 8 Martie este pe plan international Ziua Femeilor Militante, a celor datorita carora noi, femeile, avem drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educatie, la divort, la asistenta medicala, la contraceptie.
Ziua mamelor in Romania In Romania in ziua de 8 Martie se sarbatoreste Femeia, bucuria vietii noastre si motivatia de a trai. Pana in decembrie 1989 se vorbea de ziua mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor. Dupa Revolutia din 1989 notiunea de ziua mamei este inlocuita cu ziua femeii. Orice femeie asteapta ziua ei, zi in care isi doreste sa fie rasfatata atat de iubit, sot, cat si de copii, rude si chiar colegi. acesta este cel mai de pret motiv pentru care ar trebui celebrata femeia, acest miracol si mister despre care un mare ganditor francez spunea ca este " cea mai frumoasa jumatate a lumii ".
Pe  8 martie, Ziua Femeii este sarbatorita in tari ca: Albania, Algeria, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Bulgaria, Cambodgia,Cipru, Columbia, Croatia, Cuba, Chile, Danemarca, Finlanda, Georgia, Grecia, Islanda, India, Israel, Italia, Kazahstan,Letonia, Macedonia, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia,Nepal, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vietnam.

Trimiteți un comentariu

 
Top