Stiliştii britanici au alcătuit un set de patru reguli de bază pentru a le ajuta pe femeile din lumea întreagă să beneficieze de un machiaj perfect, fără a uza de tehnici prea complicate şi nici de produse cosmetice costisitoare, informează dailymail.co.uk.

Primul pas - O poziţionare corectă în faţa oglinzii este foarte importantă. Stiliştii recomandă ca lumină să cadă pe mijlocul feţei, pentru a ilumina în mod egal ambele jumătăţi ale chipului. Părul trebuie îndepărtat de chip, iar pielea trebuie să fie curată şi bine hidratată.

Pasul al doilea - Folosind un burete dreptunghiular sau o pensulă lată, stiliştii recomandă aplicarea fondului de ten mai întâi în centrul feţei, iar apoi întinderea acestuia către margini. Fondul de ten trebuie aplicat cu multă atenţie şi în jurul nasului şi al ochilor, dar fără să atingă genele sau sprâncenele.

Pasul al treilea- Fiecare persoană care se fardează trebuie să-şi verifice chipul cu mare atenţie, pentru a găsi eventualele pete, coşuri sau puncte de grăsime. Acestea pot fi acoperite prin aplicarea unui strat subţire de fond de ten sau alt produs cosmetic folosit în corectarea pigmentaţiei faciale.

Pasul al patrulea - Prin folosirea unui pămătuf moale se poate aplica o pudră cosmetică facială, începând tot din centrul feţei şi continuând spre margini. Excesul de pudră din anumite zone ale feţei trebuie îndepărtat prin mişcări moi ale pămătufului, pentru a conferi feţei un aspect luminos şi strălucitor.

Trimiteți un comentariu

 
Top