Chestionarele oficiale cu intrebarile care se regasesc in proba teoretica pot fi accesate gratuit pe internet.

Baza de date cu cele peste 4.000 de variante de intrebari a fost facuta publica de autoritati. O simulare a examenului de sala, identica cu cel la care sint supusi candidatii, poate fi accesata de pe pagina de internet a Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) - www.drpciv.ro.
Pentru a avea acces la testarea on-line, candidatii trebuie sa isi creeze un cont pe site-ul DRPCIV. Pentru moment, testarea pe internet
poate fi sustinuta doar in limba romana si pentru categoriile A si B.

"Incepind cu data de 31 iulie au fost puse la dispozitia publicului intrebarile care se regasesc in chestionarele oficiale. Incarcarea chestionarelor on-line se poate realiza doar dupa autentificarea vizitatorului pe pagina principala a site-ului, iar in prezent sint disponibile chestionare pentru categoriile A si B, in limba romana. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa fie introduse intrebari pentru toate categoriile si in limbile engleza, maghiara, franceza si germana. Prin acest serviciu on-line se poate simula un examen real pentru obtinerea permisului de conducere, prin generarea automata a unui chestionar alcatuit din fondul general de intrebari", se explica in comunicatul DRPCIV.

Imediat dupa deschiderea aplicatiei, candidatul are la dispozitie trei intrebari de acomodare, care nu au legatura cu legislatia rutiera. Dupa rezolvarea acestora incepe testarea propriu-zisa. Aceasta contine 26 de intrebari alese aleatoriu, iar testul se intrerupe automat dupa 30 de minute sau in momentul in care utilizatorul a raspuns gresit la cinci intrebari.

"Aceste intrebari nu reprezentau un secret nici pina acum. Probabil nu vor mai exista candidati care invata mecanic, cum aveam unele cazuri pina acum. Daca vor exersa pe aceasta aplicatie, se vor descurca si la examenul propriu-zis", a spus comisarul sef Tudor Minea, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCIV).

Trimiteți un comentariu

 
Top