YouTube, cel mai popular site de partajare video, a inregistrat peste un miliard de vizionari zilnice odata ce calitatea clipurilor video difuzate pe site au crescut, a declarat Chad Hurley, directorul general al companiei. Google, detinatorul celui mai popular motor de cautare din lume, a achizitionat firma YouTube in urma cu trei ani pentru suma de 1,65 de miliarde de dolari.

Site-urile detinute de Google au inregistrat peste 10 miliarde de vizionari de clipuri video in Statele Unite in luna august, respectiv 40% din piata conform firmei de cercetare ComScore. Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial si, de asemenea, cel mai apropiat rival al gigantului Google, a inregistrat 546,5 milioane de vizionari pe site-urile sale.

Eric Schmidt, directorul general al companiei Google, a afirmat in iulie ca este optimist cu privire la posibilitatea site-ului YouTube de a scoate profit. Gigantul nu a oferit detalii legate de veniturile generate de site.

Valoarea actiunilor Google a crescut cu 2,07 dolari, la 516,25 de dolari pe bursa Nasdaq. Pretul actiunilor a crescut cu 68% de la inceputul anului si pana in prezent.

YouTube, care primeste majoritatea clipurilor sale de la utilizatori, a adaugat material profesionist pentru a atrage mai multi advertiseri. Oficialii site-ului au fost de acord in august sa difuzeze fragmente din emisiuni CNN, Cartoon Network si Adult Swin. In iunie, YouTube a difuzat premiera filmului "Home", primul debut simultan pe online si in cinematografe.

Trimiteți un comentariu

 
Top