Povestea modului in care muzica blues a devenit populara si a dat nastere ulterior muzicii rock-and-roll a inceput in anul 1947, intr-un bar obscur din Chicago patronat de catre imigrantul polonez Leonard Chess, care a angajat o formatie talentata, dar indisciplinata formata din calmul si cerebralul chitarist Muddy Waters si din impulsivul cantaret la muzicuta Little Walter.
1 Cd1 720
Cd2 720

Cd1
Cd2

Cd1
Cd2

Dupa ce Muddy Waters a realizat prima inregistrare, Little Walter s-a lansat si el pe cont propriu, insa temperamentul lui vulcanic i-a creat adeseori probleme cu prietenii si cu legea, singura persoana cu care putea discuta liber fiind Geneva Wade, iubita lui Muddy Waters. Abia in anul 1955 unul dintre muzicienii de culoare ai lui Leonard Chess – un barbat uscativ din St. Louis pe nume Chuck Berry – a reusit performanta de a se impune in lumea dominata de cantareti albi, punand totodata bazele muzicii rock-and-roll, dar a fost arestat si trimis la inchisoare la apogeul carierei sale, fiind inlocuit in galeria de vedete a studioului Chess de catre Etta James, o tanara cu grave probleme emotionale, a carei vulnerabilitate a pus la incercare grija si loialitatea lui Leonard Chess in cele mai neasteptate moduri.

Ita

Streaming: Putlocker
                Nowvideo: 1° Tempo2° Tempo

MUSICAL – DURATA 115′ – USA
Il florido periodo musicale degli anni ’50, raccontato da vicino attraverso le vite eccitanti e turbolente di alcuni miti musicali che lavorarono per la famosa Chess Records di Chicago proprietà del produttore Leonard Chess, tra i quali Muddy Waters, Little Walter, Howlin’ Wolf, Etta James e Chuck Berry…

Cadillac Records - (2008)
IMDB:6.7/10 din 9135 voturi
Gen:Biografie, Drama, Istoric, Muzica, Romantic
Durata:109 minute
Regia:Darnell Martin
Actori:Shiloh Fernandez, Tony Bentley, Joshua Alscher, Tim Bellow, Marc Bonan

Trimiteți un comentariu

 
Top